LC-Tecs högteknologiska filter används i senaste Mission Impossible filmen

Z CAM, en av de ledande producenterna av videokameror, använder LC-Tecs elektroniska ND-filter i sin eND modul. Resultatet av samarbetet kan bland annat ses i Mission Impossible 7 som gick upp på svenska biografer i veckan.

LC-Tec har de senaste tre åren samarbetat med kameraföretaget Z CAM och levererat elektroniska ND-filter till Z CAMs kameror. LC-Tec har bland annat tagit fram en elektronisk ND-filterlösning till Z CAMs eND modul som varit mycket uppskattad bland filmfotografer som använder dessa kameror. Det elektroniska ND-filtret har gjort Z CAMs redan kompakta och flexibla kameror ännu mer användbara i varierande ljusförhållanden och gett filmfotografer full kontroll över skärpedjup och exponering. Ett elektroniskt ND-filter är i korthet ett solglasögonfilter som sömlöst kan variera mängden ljus som släpps igenom till kamerasensorn. Resultatet av samarbetet kan bland annat ses i flera av scenerna i Mission Impossible 7, som hade premiär den 12e juli.

LC-Tecs VD, Olle Westblom, uttrycker sin entusiasm över det framgångsrika samarbetet och säger: “Det är med stolthet vi kan meddela att en av våra samarbetspartners i högprissegmentet är kameraföretaget Z CAM. Det är glädjande att våra gemensamma ansträngningar resulterat i en produkt som används i de allra största Hollywoodproduktionerna. Det ser vi som ett tydligt bevis på att vi har en produkt som de flesta filmproduktioner kommer använda sig av på sikt. Vi är mycket glada att kunna vara med och förenkla vardagen för filmfotografer världen över och vi ser med spänning fram emot vad detta samarbete kan leda till.”

Denna information är sådan som LC-Tec Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande
den 14 juli 2023 kl. 08:15 CET.

För ytterligare upplysningar kontakta:

Olle Westblom
VD
LC-Tec Holding AB

Tel: 073-024 30 33
Mail: olle.westblom@lc-tec.se

LC-Tec-koncernen är specialiserad på optiska komponenter baserade på flytande kristall (eng. liquid crystal “LC”) teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. Moderbolaget LC-Tec Holding AB är noterat på NGM Nordic SME. Mer information om LC-Tec finns på www.lc-tec.se.

Z CAM är ett kameramärke skapat av ett team av innovativa och kreativa människor som är dedikerade till att utveckla högpresterande, toppmoderna bildbehandlingsprodukter och lösningar.

Mer information om Z CAM finns på http://www.z-cam.com/