LC-Tec PolarView®- eND får högsta betyg på film-mässa i Hollywood, USA

Under fredagen publicerades testresultat av LC-Tec PolarView®- eND filter för placering framför linsen, på en amerikansk mässa för professionell video i Hollywood. Testerna som gjordes av den aktade DP Phil Holland och redovisas i branschtidningen Cine Gear Expo News, visade att PolarView®- eND ger en omedelbar, exakt, elektronisk variabel front ND till videokameror.

Cine Gear Expo News skriver vidare att den nya LC-Tec PolarView®-eND är den ultimata lösningen för neutral densitet, ND, filter. Den ger exakt, kontinuerligt justerbar, omedelbar elektronisk neutral densitet till frontmonterad eller linsadaptermonterad filtrering. Med hjälp av LC-Tecs patenterade teknologi är det designad för att fungera integrerad i kameran, i en adapter mellan lins och sensor och i en konventionell matte box framför linsen, vilket ger justerbar ND-filtrering över ett intervall på 1,5 till 5 eller 2 till 7 stopp. Det är försumbar vinjettering över filtret och färgen är otroligt konsekvent. Omedelbara ändringar i ND kan göras steglöst, även under en tagning. Alternativt kan värden justeras till förinställda värden som liknar konventionella filter.

Resultatet är en filmfotografs dröm – ingen bortslösad tid på att byta filter. Omedelbar, kontinuerligt justerbar ND-filtrering möjliggör tidigare ouppnåeliga nivåer av kontroll under en tagning.

Det fullständiga resultatet går att ta del av på https://crashzoom.prowly.com/246393-cine-gear-expo-news-lc-tec-polarview-end-newly-tested-brings-instant-accurate-electronic-variable-front-nd-to-cine-cameras?preview=true

“Att få vara på plats på en mässa i Hollywood där de största kritikerna av kameror och kamerautrustning finns är i sig en mycket stor sak för mig och teamet på LC-Tec. Att vår produkt sedan granskas och får så höga betyg är otroligt spännande och tacksamt. Det visar att den teknik som ett litet svenskt företag tagit fram håller internationell kvalité”, säger Olle Westblom, VD LC-Tec Displays.

Olle Westblom
VD
LC-Tec Holding AB
Tel: 0243-79 40 75
Mail: olle.westblom@lc-tec.se

Om LC-Tec
LC-Tec-koncernen är specialiserad på optiska komponenter baserade på flytande kristall (eng. liquid crystal “LC”) teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. Moderbolaget LC-Tec Holding AB är noterat på NGM Nordic SME. Mer information om LC-Tec finns på www.lc-tec.se.