LC-Tec Holding: LC-Tec och SKUGGA demonstrerar automatiskt dimbara solglasögon vid AWE-mässan i Santa Clara

LC-Tec Displays AB och SKUGGA Technology AB demonstrerar prototyper av nästa generations automatiskt dimbara solglasögon vid AWE-mässan i Santa Clara (USA) den 1-2 juni. De patentsökta SKUGGA®-glasögonen är baserade på LC-Tecs patenterade och patentsökta PolarView®-filter, vilket möjliggör elektronisk kontroll av linsernas ljusgenomsläpp.

PolarView®-ND(14)-F använder flytande kristall (eng. liquid crystal, ”LC”)-teknik; ändringen från en gråskalenivå till en annan är mycket snabb samtidigt som effektförbrukningen är låg. Tillverkning på flexibla plastsubstrat minimerar vikten och tillåter krökning av filtret. LC-Tec förbereder för närvarande för volymtillverkning av PolarView®-filtret.

SKUGGA planerar för produktlansering under 2018. Glasögonen kommer då att erbjudas med ljussensorer för självreglerande ljusgenomsläpp, vara app-kontrollerade via Bluetooth, samt kunna laddas induktivt.

För ytterligare information, vänligen besök oss vid AWE USA, världens största AR+VR-evenemang, i monter #427 eller gå till https://www.lc-tec.se/smart-eyewear/ och http://skuggaeyewear.com/.

Pressrelease_050529_bild


Om LC-Tec
LC-Tec-koncernen är specialiserad på optiska komponenter baserade på flytande kristall (eng. liquid crystal, ”LC”) teknik. Bolaget har mer än 25 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, switchbara filter, polarisationsmodulatorer och informationsdisplayer. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. Moderbolaget LC-Tec Holding AB är noterat på NGM Nordic MTF. Mer information om LC-Tec finns på www.lc-tec.se.


Om SKUGGA Technology AB
SKUGGA Technology AB grundades 2014 av erfarna produktutvecklare och designers som ett resultat av en växande idé om elektriskt kontrollerbara solglasögon i kombination med det ökande intresset för bärbar teknik. Sedan dess har SKUGGA® utvecklats och blivit en verklighet och bevisar varför självreglerande ljusgenomsläpp är framtiden för solglasögon. Mer information om SKUGGA® finns på http://skuggaeyewear.com/.


För ytterligare upplysningar om PolarView®-filtret kontakta:
Jesper Osterman
VD
LC-Tec Displays AB
Tel: 0243-79 40 70
Mail: info@lc-tec.se


För ytterligare upplysningar om SKUGGA®-glasögonen kontakta:
Mikael Ericsson
VD
SKUGGA Technology AB
Tel: 08-525 278 10
Mail: info@skuggaeyewear.com

 

LC-Tec-Holding-AB-LC-Tec-och-SKUGGA-demonstrerar-automatiskt-dimbara-solglasögon-vid-AWE-mässan-i-Santa-Clara-170529.pdf